O meni

Dobro došli!

Moje ime je Suljić Almir, rođen sam 1985.g. u Tuzli. Odmalena sam zaljubljen u knjige u kojima se krije znanje, ali i odgovori na pitanja koja ću sebi tokom života postavljati, tako da je moja prva knjiga koju sam sebi kupio, kada sam imao 5 godina, bila Dječija enciklopedija svijeta iz koje sam naučio prve stvari o postanku planete Zemlje, čovjeka, biljkama i životinjama, kao i svemiru i univerzumu u cjelini… 

2004.g. sam završio Srednju medicinsku školu smjer Fizioterapeutski tehničar, nakon čega sam završio i Visoku medicinsku školu te dobio zvanje Diplomirani medicinar fizioterapije, tako da osim fizioterapijskih procedura radim i manuelne masaže, Lomi Lomi masaže, sportske masaže, kao i aroma masaže.

Od 2007.-2012.g. sam radio kao medicinar volonter u GSS Srebrenik, gdje sam održavao obuke iz Prve pomoći, planinarstva, spašavanja unesrećenih u teškim i nepristupačnim mjestima, kao što su požari, visoke zgrade, snježne lavine, poplave i slično, kao i obuke iz skijanja, tako da sam 2013.g. dobio certifikat za Spasioca alpinistu, Medicinara Gorske službe spašavanja i Instruktora skijanja.

2012.g. sam prošao i uspješno položio obuku u EUFOR centru u Sarajevu, te dobio Međunarodni certifikat za spašavanje i pružanje prve pomoći unesrećenim na nepristupačnim područjima uz pomoć helikoptera. 

U junu 2021.g. sam u Zagrebu uspješno prošao obuku Rekonektivnog iscjeljivanja (Nivo I i II) kao i Lične Rekonekcije (Nivo III), te dobio Medjunarodni certifikat za Ovlaštenog Praktičara Rekonektivnog iscjeljivanja i Lične Rekonekcije čime sam stekao uslov da postanem ponosni član Instituta za Rekonektivno iscjeljivanje u Zagrebu.

Moj životni moto je:

“Svakog jutra ustani i širi svoju svjetlost, vjeruj u život i život će vjerovati u tebe!

Ma koliko godina imamo nedajmo onome djetetu u nama da nestane, jer sve dok imamo ono dječije u sebi i znamo da smo živi i sretni!”

Jezik