Lomi Lomi masaža

Porijeklom sa Havaja, Lomi Lomi masaža predstavlja jedinstvenu metodu liječenja.

Lomi Lomi djeluje na unutarnji i vanjski dio tijela čime se postiže posebno duboki opuštajući utjecaj.  Kod Lomi Lomi masaže možete očekivati puno toplog ulja, pokreta dodirom i umirujuće glazbe. Tretman je namijenjen liječenju svih pet osjetila uz korištenje ritmičkih pokreta koji nalikuju kretanju kroz vodu.

Lomi Lomi masaža se temelji na havajskoj filozofiji pod imenom Huna koja smatra da sve što postoji teži harmoniji i ljubavi. Havajski koncept ljubavi se temelji na ideji prihvaćanja, naklonosti i opraštanja.  Ovakav način liječenja Lomi Lomi masažom se naziva “ruke koje vole”. Dio ove relaksirajuće i duhovne terapije su i pokreti tzv. hula plesa koje maseri uključuju u tretman.

Prednosti Lomi Lomi masaže

Tretman otklanja ne samo tjelesne blokade koje zarobljavaju protok energije, već i negativne emocionalne ideje ili obrasce koje pohranjujemo u tijelu. Stoga je terapeut taj koji svojim srcem i svojim rukama klijentu pruža duboko duhovno iskustvo. Havajski narod vjeruje da ideja ili vjerovanje mogu blokirati energiju što može dovesti do pucanja mišića. Lomi Lomi omogućava opuštanje blokiranih dijelova tijela usmjeravajući energiju u novom pravcu. Zato Lomi Lomi nije samo fizičko iskustvo. Ona omogućava liječenje na mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

Dugi kontinuirani pokreti se koriste za potpuno opuštanje uma i tijela. Havajsko stanovništvo vjeruju kako bi se liječenje trebalo odvijati na fizičkom, umnom i duhovnom planu jer svi ovi nivoi našeg bića u potpunosti međusobno isprepleteni. Tretman često počinje “trenutkom tišine”.

Maser izvodi masažu intuicijom, a ne unaprijed određenim pokretima. Masažu izvodi nježno, ali duboko, sporim, ritmičkim pokretima u obliku vala, koristeći cijelo tijelo, posebno dlanove, laktove i podlaktice. Prvo se masiraju leđa pri čemu imate utisak da vas ne dodiruju ruke već blagi morski talas. Zatim se masira jedno rame i predeo kuka. Ako se masira levo rame masira se desni kuk i obrnuto.

Za ovu masažu se koristi kokos masaž krem koji hidrira i njeguje kožu i čini je elastičnom i glatkom.

 

Jezik