Naučna osnova rekonektivnog iscjeljivanja

Naučna osnova Rekonektivnog isceljivanja svetskih poznatih naučnika: Dr.William Tiller, Dr.Gary Schwartz i Dr.Konstantin Kortokov

Ove zapanjujuće frekvencije – zvane »Rekonektivne frekvencije iscjeljivanja« – prvi je otkrio i primijenio Dr. Eric Pearl, izuzetno uspješan ljekar iz Los Angelesa. Ova su se iscjeljenja prvi put manifestovala preko njega, jednoga dana, kada su, nakon 12 godina profesionalne prakse, njegovi pacijenti počeli izvještavati o čudesnim ozdravljenjima od urođenih anomalija, sindroma hroničnoga umora, artritisa i mnogih drugih bolesti.
Ove su frekvencije bile istraživane i potvrđene od strane vrhunskih ljekara i istraživača sa područja medicine širom sveta, koji su pokušali objasniti njihovu snagu, porijeklo i funkciju. Trenutno doktori Gary Schwartz, William Tiller i Konstantin Korotkov, poznati i renomirani naučnici, sprovode nove istraživačke programe o ovim frekvencijama.
Drugi naučnici pretpostavljaju, da su ove frekvencije, sada po prvi put na našoj planeti i da imaju potencijal da nam pomognu u eliminisanju bolesti na svim nivoima.

Postoje izvještaji da spomenute frekvencije omogućavaju ozdravljenje u slučajevima raka, bolesti vezanih za AIDS, cerebralne paralize, depresije, bolesti zavisnosti, artritisa – spomenimo samo neke od njih. Čini se da ove frekvencije djeluju na svim nivoima, fiziološkom i psihološkom, te da utiču na naše ćelije i DNK, da bi dovele do fizičkog i mentalnog iscjeljenja.

Dr. Pearl objašnjava, da nam frekvencije omogućavaju iscjeljivanje na višim nivoima od svega onoga, što smo dosad mogli iskusiti. On podučava da se iscjeljenje ne sastoji samo u uklanjanju simptoma bolesti, boli, slabosti i drugih smetnji normalnom funkcionisanju, već upravo dovođenjem osobe u ravnotežu i stanje cjelovitosti na svim nivoima. U osnovi, to je istinsko iscjeljenje. Štaviše, izgleda da svako na našoj planeti u svom »hardveru« nosi mogućnost primanja tih frekvencija i rada sa njima, da bi omogućio iscjeljenje kod sebe i drugih – kada jednom dođe u dodir sa tim frekvencijama.

Naučne reference mnogih renomiranih naučnika su potvrdile tu konstataciju i ukazale da je navedeni frekvencijski opseg zaista protkan od tri elementa: energije, svjetlosti i informacija.

ENERGIJA

Prvi element je energija. Mi smo energija. Ljudsko tijelo važi kao precizna razmjera atoma i njegovih elemenata. Emocije i misli uma su energija. Tako da, sve što možemo da primijetimo je zapravo energija. Energija je univerzalni prenosnik svjetlosti i informacija.

SVJETLOST

Naučne reference ukazuju da ćelije u tijelu emituju preko 100 000 svjetlosnih impulsa u sekundi. Kada tijelo i um dođu u interakciju sa Rekonektivnim frekvencijama – potencijalom energije, svjetlosti i informacija, nivo svjetlosne koherentnosti između tjelesnih ćelija se evidentno uvećava. Element svjetlosti sa elementom energije gradi efekte koherencije i rezonantnosti i zatim omogućava transfer trećeg elementa, informacije.

INFORMACIJA

U toku energetske interakcije, mi zapravo komuniciramo sa Unverzumom putem svjetlosne rezonantnosti, koherencije, i tako primamo prikladnu informaciju. Prijem informacije se zbiva u toku interakcije energije i svjetlosti i njen potencijal nam zatim koristi da postanemo vitalniji, energičniji, produktivniji, komunikativniji, svjesniji, zreliji, duševniji, istinitiji.

Rekonekcija – Istraživanje višeg stepena isceljivanja za čovečanstvo, M. Darren Gregor
Pojavljuje se nova nauka koja mijenja naše tradicionalno shvatanje zdravlja i iscjeljivanja. Poslednja naučna istraživanja fokusirana su na ispitivanja koja mjere dejstvo energije, svjetlosti i informacija na ljudska bića. Na tom putu prednjači međunarodni tim svjetskih poznatih naučnika: Dr.William Tiller, Dr.Gary Schwartz i Dr.Konstantin Kortokov, sa svojim izučavanjem frekvencija Rekonektivnog iscjeljivanja, koje je prvi otkrio Dr.Eric Pearl. Moćni i temeljni rezultati ovih istraživanja, koji su objavljeni u knjizi “Science confirms reconnective healing” (Nauka potvrdjuje Rekonektivno iscjeljivanje), privlače pažnju najistaknutijih predstavnika naučne zajednice.

Dr. Tiller, profesor Univerziteta Stanford, autor osam knjiga, 250 naučnih radova i jedan od naučnika iz poznatog dokumentarnog filma “What the bleep do we know?”, rukovodio je istraživanjima o tome, kako se fizička svojstva određene sobe ili prostora mijenjaju,kao rezultat energetskih frekvencija iscjeljivanja, koja ulaze u tu prostoriju. Dr. Tiller je svoja mjerenja frekvencija Rekonektivnog isceljivanja prvi put izveo na jednom od seminara Erica Pearla održanog u Sedoni (Arizona) 2006. godine i dobio tako izuzetne rezultate da je istraživanje ponovio 2007. u Los Angelesu (California), a svoje proučavanje ovoga fenomena nastavio na Mastery Conference Rekonekcije prošlog septembra u Los Angelesu. Prema Dr. Tilleru, frekvencije Rekonektivnog iscjeljivanja donose iscjeljenje “izvan onoga što je bilo klasično poznato kao energetsko iscjeljivanje – u širem spektru energije, svjetlosti i informacija”.
“Ovaj energetski pomak predstavlja ono što normalnim ljudskim bićima dopušta ući u prostoriju i kasnije izaći sa sposobnošću iscjeljivanja drugih i sebe, bez obzira na svoje porijeklo i obrazovanje.”
Ono što je dr. Tiller otkrio je da ove inteligentne frekvencije počinju mijenjati uticaj kvantnog polja sobe, ili da “pripremaju prostor” čak 36 sati i više, prije samog početka seminara, dramatično uvećavajući raspoloživu, slobodnu termodinamičku energiju u prostoriji. Drugim riječima, kada bi u pitanju bila obična energija, koju imamo prilikom energetskog iscjeljivanja, temperatura sobe porasla bi za 300˚C! Pri Rekonektivnom iscjeljivanju stvarna temperatura prostorije ostaje ista, ali količina energije, svjetlosti i informacije, koja ispunjava prostoriju – opipljivo i dramatično se mijenja.

Po rečima dr. Tillera:

Kako smo nastavljali nadgledati taj prostor, poslije dva dana, utvrdili smo da je porast sadržaja ove djelujuće energije bio ogroman. (Ako se zapitamo:) «Koji je stvarni porast temperature za taj normalni prostor, koliko ona mora porasti da bi količinski dala istu energiju, kakva je bila na Ericovoj radionici dva dana nakon početka njegovog rada?’ – (Odgovor je:) ’Stvarni porast temperature u normalnom prostoru bi trebao biti 300°C! A to je enormno.

 

U drugom istraživanju, Dr. Schwartz, zajedno sa Dr. Melindom Connor i Dr. Annom Baldwin iz Laboratorije za unapređivanje svijesti i zdravlja na Sveučilištu Arizona, usmjerili su svoja istraživanja na ljude, koji su pohađali seminare Rekonektivnog iscjeljivanja. Dr. Schwartz i njegove kolege sproveli su svoje »temeljne studije energetskog iscjeljivanja« kako u laboratoriju dr. Schwartza na Sveučilištu Arizona, tako i na seminarima širom sveta. Ova su proučavanja mjerila ljudsku sposobnost za rad, osjećanje, primanje i prenos svjetlosti, kao i drugih elektromagnetnih frekvencija prije i poslije pohađanja seminara. Ono do čega su došli bilo je dramatično. Od 100 ljudi, koji su učestvovali u istraživanju, svi su sa seminara Rekonektivnog iscjeljivanja izašli sa trajno proširenom i novom elektromagnetnom sposobnošću, bez obzira na to, jesu li došli bez ikakvog prethodnog znanja o iscjeljivanju ili su bili učitelji različitih starih ili novih, danas poznatih tehnika energetskog isceljivanja.
“Ti su efekti koherencije najdramatičniji i najmoćniji, kada se na seminaru predstavlja novi koncept ili vežba i potkrepljeni su dramatičnim skokovima na krivulji grafikona, kako u intenzitetu tako i veličini polja prostorije u kojoj se održava seminar.”
Dok je Dr. Tiller mjerio dramatične promjene polja, koje se javljaju na seminarima, a Dr. Schwartz svoja istraživanja fokusirao na one koji pohađaju seminare, Dr. Korotkov je izučavao, kako uticaje polja, tako i uticaje na same polaznike seminara.

Naučna potvrda rekonektivnog iscjeljivanja, dr. Konstantin Korotkov

Uz korišćenje njegove lične metodologije, najsvremenijih čitača infracrvenih i drugih energetskih tokova, kao i uređaja za mjerenje, istraživanje Dr. Korotkova potkrepilo je nalaze i Dr. Tillera i Dr. Schwartza. Tačnije, on je mjerio i potkrepljivao dokazima, značajne uticaje polja (nazvao ih je »efektima koherencije«) koji se javljaju tokom predavanja na seminarima. Ti su efekti koherencije najdramatičniji i najmoćniji kada se na seminaru predstavlja novi koncept ili vežba i potkrepljeni su dramatičnim skokovima na krivulji grafikona, kako u intenzitetu tako i veličini polja prostorije u kojoj se održava seminar. On pretpostavlja da ti efekti koherencije mogu biti kanali, koji polaznicima omogućavaju sticanje ove nove sposobnosti.
Pored toga, istraživanje Dr. Korotkova sugeriše, da će jednostavnim sjedenjem u prostoriji u kojoj se održava seminar, polaznik najverovatnije primati djelovanja pozitivna po zdravlje. Zapravo, mnogi polaznici seminara izvjestili su o fizičkim i drugim iscjeljenjima, dok su samo sjedili u prostoriji u kojoj se odvijao seminar.
Koje uticaje ova i druga istraživanja energije imaju na naučnu i medicinsku zajednicu? Tradicionalna nauka i medicina ne mogu više prilaziti zdravlju i iscjeljivanju na isti način. Nova naučna istraživanja doktora Tillera, Schwartza i Korotkova, kao i ono što je dokumentovano u najprodavanijoj knjizi Dr. Pearla The Reconnection: Heal Others, Heal Yourself, popločali su put priznavanju moćnih učinaka koje energija, svjetlost i informacija mogu imati na ljude. Ta je vrsta istraživanja doprinos čovječanstvu, koje napreduje prema sljedećoj etapi evolucije.

Rekonekcija – Nove frekvencije isceljivanja, M. Darren Gregor

Jeste li primijetili u kojoj se mjeri mijenjamo i mi i svijet oko nas? Svake se godine ostvaruje nevjerovatan napredak u tehnologiji, medicini i našem načinu shvatanja svijeta prirode. Čovječanstvo kao cjelina strahovito napreduje. Pogledajte samo sve promjene, koje su se dogodile u našoj svijesti tokom proteklih 20 godina!
»Duhovnost« se sasvim odomaćila kao riječ. Svi smo bili u prilici da čujemo ili pročitamo o koristima alternativne medicine i holističkih praksi. Iskustva tik do smrti (near death experience), zagrobni život, anđeli, čuda i sinkronicitet postale su popularne teme na filmu i televiziji. Knjige za samopomoć zasnovane na duhovnosti redovno su u vrhu lista najprodavanijih izdanja. Ljudi žele uspostaviti odnos sa onim dijelom našega svemira, koji prevazilazi domen fizičkog. Nalazimo se u središtu jednog ohrabrujućeg, novog pomaka na planeti, pomaka koji nam omogućava dosegnuti nevjerovatne nove frekvencije iscjeljivanja i evolucije.

NAUČNE REFERENCE SU JAVNO DOSTUPNE NA ZVANIČNOJ INTERNET STRANICI KANCELARIJE REKONEKCIJE: WWW.THERECONNECTION.COM

Jezik